Video med smartphone - for begyndere

Mobilvideo, kvinde iphone blurred video

Målgruppe: Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer, administrativt personale og undervisere, der arbejder med skolens markedsføring.
Vi forventer, at du er fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau. Alt du behøver for at deltage er din Android/tablet eller iPhone/iPad og gratisversionen af appen CapCut.

Mål og indhold:
Video er blevet det altdominerende format online - og en uundværlig kompetence, hvis du vil interagere effektivt med din målgruppe på web og sociale medier som LinkedIn, Instagram, Facebook, YouTube og TikTok. Både algoritmer og mennesker foretrækker video, når de skal lære, forstå eller købe noget online.

På dette kursus lærer du at…:
• tilrettelægge
• optage
• optimere lyd- og lyskilder
• redigere
• tekste
• formatere & dele video

Fokus er på mobilvideohåndværket. Blandt andet lærer du, hvordan du langt hurtigere laver video ved hjælp af optagemetoden, Cutstyle. Derudover lærer du, hvordan du redigerer video i flere lag med musik, skilte, overgange og titeltekst. Du lærer også, hvordan du ved hjælp af MOBILVIDEOs pitchmodel på minutter forfatter et stærkt manus og storyboard, der tilgodeser utålmodigheden på de sociale medier.

Kurset er 90% hands-on, og du laver selv en fiks og færdig video på dagen med video i 2 lag, tekst, musik og overgange mm. Formålet er, at du selvstændigt kan tilrettelægge og producere en video efter kurset.

Før og efter kurset:
Du modtager senest 4 dage før kursusstart et link til en 15 minutters videolektion, der viser dig, hvordan du benytter appen CapCut fra A-Z. Derudover indeholder linket en vejledning til, hvad du medbringer på kurset, og hvordan du forbereder din telefon.

Medbring på kurset:
1. 100% opladt smartphone eller tablet iPhone/iPad eller Android/tablet (med CapCut installeret)
2. Mobiloplader
3. Minimum 3,5 GB ledig plads på telefon/tablet (ryd evt. op i kamerarullen eller tilkøb plads i iCloud)
4. Medbring høretelefoner til redigeringsfasen, så du ikke forstyrrer sidemanden
5. Du er velkommen til at medbringe eventuelt mobilvideo ekstraudstyr: Stativer, eksterne mikrofoner, osv.

Underviser: Thomas Dahl Nordlund
Thomas Dahl Nordlund er pioner inden for mobilvideoundervisning i DK, og har undervist dansk erhvervsliv siden 2014. Han er uddannet cand.mag. med en suppleringsuddannelse i journalistisk metode fra DMJX. Thomas har blandt andet en fortid som kommunikationschef i Royal Greenland A/S, som videograf & tekstforfatter og som SoMe Manager for en af landets bedst performende Facebooksider i sin kategori. Når han ikke underviser eller producerer mobilvideo for kunder, tester han videoapps, så hans kursister altid undervises i markedets bedste. Se, hvad andre siger om underviser og udbytte.

Tid Fredag den 7. juni, kl. 10-15

Sted DOF, Ny Østergade 7, 1.sal, 4000 Roskilde

Pris 450 kr for deltagere tilknyttet en DOF-medlemsskole
1800 for andre

Tilmeldingsfrist Onsdag den 29. maj

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 1 uge før kursets start. Ved udeblivelse på selve kurset uden forudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400 kr. i tillæg til kursusprisen. I de tilfælde, hvor frameldingen påfører DOF udgifter til forplejning og logi, opkræves et beløb svarende til de faktiske udgifter.

Undervisningssted

DOF, Roskilde
Ny Østergade 7, 1.sal
4000 Roskilde

Praktisk information

Hold nr:
24220
Første møde:
7.06.24 kl. 10:00
Mødegange:
1
Lektioner:
5

Pris

Ikke tilknyttet DOF-medlemsskole
DKK 1800,00
Deltager tilknyttet DOF-medlemsskole
DKK 450,00
  • Fredag 7.06.24 kl. 10:00 - 15:00

Sted: DOF, Roskilde
    Ny Østergade 7, 1.sal

Thomas Dahl Nordlund

Underviser
Thomas Dahl Nordlund er pioner inden for mobilvideoundervisning i DK, og har undervist dansk erhvervsliv siden 2014. Han er uddannet cand.mag. med en suppleringsuddannelse i journalistisk metode fra DMJX. Thomas har blandt andet en fortid som kommunikationschef i Royal Greenland A/S, som videograf & tekstforfatter og som SoMe Manager for en af landets bedst performende Facebooksider i sin kategori. Når han ikke underviser eller producerer mobilvideo for kunder, tester han videoapps, så hans kursister altid undervises i markedets bedste. Se, hvad andre siger om underviser og udbytte.